Kika Notten
 
 
 
 

KIKA NOTTEN

 

Ik schilder de natuur, zoals ik die ervaar. Het kan een fragment zijn van een vieze sloot,een rietkraag bedekt met rijp of juist een blik in de verte over een veld of waterplas. Het gaat erom dat ik gegrepen word door wat ik zie, dat wil ik vertalen naar een schilderij. Ik houd van verstilde landschappen, daarom is de winter mijn favoriete seizoen. Voor mijn inspiratie hoef ik niet ver weg te gaan, ik vind het ook letterlijk om de hoek, of zelfs in mijn eigen achtertuin. Overal kan de rimpeling in het water, het licht tussen de bomen of de simpele elegantie van een bloem of plant fascineren en de kiem leggen voor een nieuw schilderij.

Het schilderen is vervolgens een constante uitdaging; een onderlaag aanbrengen waarin het toeval een rol mag spelen en dan op zoek naar het juiste kleurenpalet, de toon en de sfeer, bepaalde details uitwerken en andere delen laten, verf mengen, opbouwen, laag over laag, fouten maken, schuren en weer doorgaan en dan soms dat moment waarop je weet: dit is goed! Dáár doe je het voor.

> 1988 doctoraal kungeschiedenis Rijksuniversiteit, Leiden > 1989-1993 portret en modeltekenen, Luk van Driessche, Amsterdam > 1994-2007 grafische technieken, portret en modelschilderen en andere technieken, Koorenhuis, Den Haag > 1997-1998 oriëntatiejaar Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag > 2002-2007 schilderen met ei-tempera, Anja Jager, Den Haag > 2007-2012 klassieke schildertechnieken, Arjan van Gent, Den Haag > 2016 Masterclass Sam Drukker, Amsterdam

Zie op Youtube de film: Fine Line 

 

Kik.jpg
 
 

  Kika Notten